— Hide menu

PROFIL

De bedste vine til Danmarks bedste restauranter og de mest ambitiøse vinhandlere samt unikke vingaver til kvalitetsbevidste virksomheder

Den naturlige gode smag (læs mere…) Respekt for miljøet (læs mere…) Kundeudtalelser (læs mere…)

 

Bag Vinea Nordic

Corentin Bauer

Min historie med vin starter i mit hjemland – Frankrig – med en gammel bedstefar som var betaget af de mægtige vine fra Château Gruaud-Larose i Saint-Julien.

Nogle år i restaurationsbranchen og nogle heldige møder giver mig stor forståelse for den naturlige forbindelse og afhængighed der eksisterer mellem vin og mad.

Historien fortsætter i Bourgogne, hvor jeg bliver oplært hos nogle dygtige og passionerede vinbønder. Mødet med råvaren, håndværkerne og ”les terroirs”, de små detaljer, som gør den store forskel.

Senere kommer jeg til Danmark. En stor overraskelse at møde så stor interesse og så meget kendskab til vin. Idéen om en form for ”Vinambassade” opstår og Vinea Nordic ser dagens lys i 2004.

 

Den naturlige gode smag

Vinea Nordic er for dig, som sætter autenticiteten, opdagelsen  og den naturlige gode smag i centrum.

Vi er specialiseret i import og salg af franske vine, lavet af ambitiøse og kompromisløse producenter, som er 100% tro mod deres rødder og traditioner, men som samtidig tør innovere og flytte grænser.

Vores sortiment bygger på en række af nutidens førende navne i det franske vinlandskab. Disse producenter plejer deres jord med omhu og er tilhængere af en minimum indblanding i kælderen. Dette resulterer i vine med ægte terroirkarakter – frie for sminke og diverse tilsætningsstoffer.

 

Respekt for miljøet

Ægte karakter, sjæl, autenticitet og respekt for miljøet er for os kærneværdier. Vores leverandører værner om naturen og er overbevidste om at gode vine kun kan laves på en levende jord. Derfor er de fleste af vores vine økologisk og/eller biodynamisk dyrket. 

Vinea Nordic er officielt registreret til markedsføring engros af økologiske vine hos Fødevarestyrelsen.

 

Vores kunder

Vores kunder har mange forskellige baggrunde: ekspert sommelier’er på mange af landets førende toprestauranter, erhvervsfolk på udkig efter vingaver af den ypperste kvalitet og det rigtige signal, ambitiøse vinhandlere som ikke følger ”3-for-hundrede-strømmen” og som ser en forskel mellem ”terroir-vine” og industriproduktioner.

 

Kundeudtalelser

“Kvalitetsvine og vine af super producenter med engagement og små sjove historier er svære at finde. Corentin Bauer og Vinea har specialiseret sig i denne form for vine og producenter, Vinea er for mig et top sted at finde vine, som er ud over det sædvanlige, tak for det.”

Christian Aarø Mortensen, Sommelier og indehaver af Restaurant A.O.C. i København.  www.aaro-co.dk
Præsident for Dansk Sommelier Forening. Danmarks bedste Sommelier i 2002, 2004 og 2009 Vinder af Sommelier Nordisk Mesterskab i 2001.

 

“Mad & Vin… det perfekte match imellem … Findes det? … Ja det gør! I et køkken som Henne Kirkeby Kro´s, med Nordens rene friske råvarer, såsom grøntsager og urternes rå og enkle udtryk, må vinene hertil, som ledsager ganske enkelt være af samme simple urkraft, med jordens fortræffeligheder i behold. Corentin Bauer er efter min mening fabelagtig til at opsøge og repræsentere naturen i sin portofølje af vine i sortiment, som med druetypicitet, oprindelse og renhed giver sjælefred til den søgende.Har efterhånden nu i en årrække anvendt diverse vine fra Vinea Nordic på mine Vinmenuer, grundet den uigenkaldelige terroirprægede renhed i vinene, som yder jorden og køkkenet retfærdighed.”

Martin Bach, Sommelier, Henne Kirkeby Kro. www.hennekirkebykro.dk

 

”Jeg glæder mig altid til at give en vingave fra Vinea Nordic, da jeg ved, at jeg får en god dialog med en forretningsforbindelse omkring vinen og hvad den/vi står for. Vinene har vi udvalgt i samarbejde med Vinea Nordic, så de matcher Sunstone Capitals værdier og dermed giver modtageren et ekstra element i oplevelsen af vinene”

Jeppe Høier, Finance Director, Sunstone Capital. www.sunstonecapital.com